Szúnyoghálók

Mik azok a szúnyoghálók?

A szúnyoghálók meghatározásai a Magyar Értelmező Kéziszótár szerint: "főnév A rovarok berepülése ellen ablakra, ajtóra kifeszített vékony sűrű háló". Ez jó is így, de nem teljesen pontos, mert ma már nem csak a hálókat értjük szunyoghálók alatt, hanem a szerkezeteket is és nem csak a rovarok távol tartása a cél.

Milyenek a jó szúnyoghálók?

A mai kor követelményei szerint a szúnyoghálók nem csak a rovarokat (légy, poloska, szúnyog, darázs, bogár) tartja távol a lakás belsejétől, hanem a szellőzést, a zavartalan közlekedést is lehetővé teszi. Ezen felül védenie kell a kijutástól a kisállatainkat: macskát, kutyát, papagájt, hörcsögöt. Befelé pedig nem szabad bejutnia semmilyen idegen állatnak. A fák, bokrok levelei, pihék és egyéb szálló szöszök se repüljenek be a nyitott nyílászárón. Ezek mellett a szúnyoghálóknak még harmonizálnia kell a nyílászáró, a fal és a környezet színével. Tehát praktikai, higiéniai és esztétikai kritériumoknak is meg kell felelnie.

 

A hálónak annyira átlátszónak kell lennie, hogy ne zavarjon lényegesen a kilátásban, tehát észrevehetetlen legyen. Ugyanakkor az sem jó, ha a vendégünk nem veszi észre és egyszerűen kisétál a csukott szúnyogháló ajtón.

 

Beépítésük esetén meleg nyári napokon is szabadon mozoghat a friss levegő a nyitott ablakokon, ajtókon át, mivel kizárják a pihenésünket zavaró rovarokat. Szinte bármilyen nyílászáróra tudunk ajánlani minden igényt kielégítő fix keretes vagy rolós szúnyoghálókat. Ezen kívül választható a hagyományos ajtókhoz hasonló zsanéros, nyílószárnyú szúnyoghálók, de rendelhető oldalirányba feltekeredő ajtó is.

A szúnyoghálókat Ön is felszerelheti bármilyen nyílászáróra. Segítséget talál hozzá a szúnyoghálókat tartalmazó webáruházban.

 

Tovább a szúnyoghálók áruházba>>