Szúnyogháló ajtóra

Milyen a szúnyogháló ajtóra?

Az ajtó szúnyogháló többféle lehet. Egyet kell gyorsan elfelejteni. Azt, hogy műanyag keretből készítsen valaki ajtóra való szúnyoghálót. Miért? Mert hamarabb elvetemedik, mint gondolná. És a legkellemetlenebb, amikor azért jön be a rovar, mert az ajtó szúnyogháló nem zár tökéletesen.
Ezen kívül a fából készültet sem javaslom. Ez ugyan hosszabb ideig bírja, de idővel ez is meghajlik és lehet kidobni.

De akkor milyen anyagból készüljön az ajtó szúnyogháló?

Nem marad más anyag, mint az alumínium. Miért jó ez? Az alukeret könnyű, belül üreges, de mégis elég masszív ahhoz, hogy a saját súlyát megtartsa és ne vetemedjen el. A háló anyaga UV álló, szürke üvegszálas háló.

Milyen szúnyogháló ajtó típusok vannak?

  • rolós szunyogháló
    Ez nem a legtökéletesebb megoldás, mert fentről kell lefelé húzni és le kell hajolni egészen a padlóig. Viszont ez a legolcsóbb. A sínek két oldalt helyezkednek el, a tok felül. Alul egy kampós fixakasztóba lehet a zárólécet beleakasztani.
  • vízszintes szúnyogháló ajtóra
    Ez nagyszerű egy teraszajtóra vagy erkélyajtóra. Olyan helyre ajánlott, ahol nincs naponta sokszor mozgatva. Ahol egy gyerek nem tud nekimenni és keresztülszaladni rajta és ezáltal megrongálni. Alul és felül helyezkednek el a sínek, amik 3 cm magasak. Tehát lesz egy 3 cm magas sín, amit át kell lépni. Nincs probléma, ha a küszöb is ilyesmi magas. Felszerelni fel lehet küszöb nélküli helyre is, de vigyázni kell rá, hogy ne rúgjunk bele. A tok oldalt helyezkedik el. Univerzális, azaz bármelyik oldalra szerelhető. Ez a típus tökéletes olyan helyre, ahol két ajtó van és az egyik befele, a másik kifele nyílik.
  • nyíló ajtó szúnyogháló
    Ez a legjobb választás, mert nagyon tartós. Középen, vízszintesen egy merevítő található, amitől roppant stabil lesz. Ez egyben a fogantyú is. Lehet jobbos és balos is, ami a nyitásirányt jelenti. Különféle zsanérokkal szerelhető. Kapható un. rugós zsanér, ami behúzza az ajtót. Mágnessel vagy csappantyúval zárható az ajtó szúnyogháló.

Milyen szín jellemző a szúnyogháló ajtóra?

Mindegyik típusból az alapszínek a fehér és a sötétbarna. Viszont a szivárvány minden színében el lehet készíteni. Az un. RAL színskálából ki tudjuk választani a megfelelő színt, ami illeszkedik az ajtóhoz, a fal színéhez vagy a környezethez.

Az ajtó szúnyogháló felszerelése nem igényel különösebb szaktudást, mint ahogy a mérése sem. Nem szükséges szakember ezekhez a műveletekhez. Akár Ön is el tudja végezni ezt a kis munkát. Ehhez segítséget is kap egy szakáruházban, ahol nemcsak kaphatóak ezek a termékek, de mérési és felszerelési útmutató is található. Ráadásul bármilyen felmerülő kérdésre szívesen és egyből válaszolnak az ajtó szúnyogháló témakörben.

 

Tovább a szúnyogháló ajtó webáruházba>>