Zárd be kisfiam, mert bejönnek a legyek!

Szúnyoghálós ajtó Szúnyoghálós ajtó Forrás: http://redonyteam.hu/?q=webpage/zsaneros_szunyoghalok

Ez a mondat középiskolás korom óta megmaradt bennem. Nyaranta mindig ezt mondta az akkori haverom, Pisti mamája – akinél délutánonként lógtunk -, amikor az emeleti szobába sietve nyitva hagytuk magunk mögött a szúnyoghálós ajtót. Jobban mondva hagytam. Abban az időben nekünk nem volt ilyen felszerelve otthon, és valószínűleg ezért nem figyeltem erre másnál sem.

Pedig milyen jó lett volna! Most visszagondolva jobb lett volna rávenni apámat, hogy tegyünk fel szúnyoghálós ajtót, mint tűrni a szúnyogcsípést és a bosszantó legyeket. Nincs annál idegesítőbb, mint úgy tanulni vizsgára, hogy szinte minden percben rajtunk landol egy légy. Pistiéknél persze ezektől mentes volt a lakás, pedig nekik csak egy házilag tákolt fakeretes–zöld hálós szúnyoghálós ajtójuk volt. Na jó, időnként egy-két légy, szúnyog bejutott - mert hát a fakeret nem zár tökéletesen -, de akkor se ötven...

Így nem kérdéses, hogy azóta mit tanácsolok azoknak az ismerőseimnek, akiknél nincs ilyen felszerelve. Főleg, hogy ma már tökéletesen záródó, masszív alukeretes szúnyogháló ajtókat lehet kapni!

Értékelés:
(0 szavazat)

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.