Szúnyogháló függöny

Szúnyogháló függöny Szúnyogháló függöny

Mit kell tudni a szúnyogháló függöny ajtóra megoldásról?

A szúnyogháló függöny az olcsó változatok közé tartozik. Főleg ajtóra alkalmazzák.

Nézzük meg milyen szerkezet is ez a szúnyogháló függöny!

Az anyaga üvegszálas műanyag, tehát elég tartós. Az ajtóhoz felülről kapcsolódik. Van egy felső sínje, amit fel kell csavarozni az ajtó tok belsejéhez. Ez tartja a lamellákat. Alul pedig általában van valamilyen nehezék, hogy a lamellák a helyükön maradjanak.

Általában több lamellából állnak. Lehetnek 2, 3, 4, 5 lamellás szúnyogháló függönyök. Egyszerű szerszámokkal felszerelhető. A lamellák egymást fedik valamilyen mértékben.

A házi kedvenceink is szabadon mászkálhatnak ezen az ajtón keresztül. Van belőle mágneses változat is, ahol csupán kétfelé válik el és középen mágnessel kapcsolódnak egymáshoz a részek.

Hova javasolt a felszerelésük?

A szúnyogháló függöny erkélyajtóra, teraszajtóra, lakókocsi ajtóra, bejárati ajtóra is felszerelhető.

Mik a hátrányaik?

A legfontosabb talán az, hogy nem tökéletesen zár. Még a jobb változatok is egy idő után nem fogják teljesen lezárni az ajtónyílást. Mivel ezek nem merev anyagból vannak, ezért a rajtuk való mászkálás hatására a lamellák eldeformálódnak és rést hagynak egymás között.

A másik hátrány, hogy kötött méretekben kaphatók. Ugyan könnyű a felszerelésük, de otthon az ajtóhoz kell igazítani őket. Vagy a szélességből vagy a magasságból le kell vágni.

Minél szélesebb az ajtó, annál inkább igaz az első hiba. Gondoljunk bele, hogy egy kétszárnyú, széles ajtónál egy huzat vagy szél is mennyire szétfújhatja a szúnyogháló függönyt.

Értékelés:
(0 szavazat)
Tovább a kategóriában: A szúnyogháló és a vasút »

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.