Mobil, rolós szúnyogháló

Mit kell tudni a rolós szúnyoghálókról?

A rolós szúnyogháló vagy más néven mobil szúnyogháló a mozgatható szúnyoghálók egyik fajtája, az a típus, ahol a háló függőlegesen mozog. Különféle néven ismeretes: rugós szúnyogháló, mobil szúnyogháló.

Mitől rolós a rolós szúnyogháló? És miért mobil a mobil szúnyogháló?

Az alakja egy redőnyéhez hasonló. És mint a roló (roletta), a szunyogháló roló is fentről lefelé egy rugó ellenében húzható le. Ezért szúnyogháló roló. Amikor felengedjük, akkor pedig a rugó segíti vissza a hálót a tokba. Azért mobil szúnyogháló, mert mozgatható, mobilis.

Milyen részekből áll?

Felül található a tok, amibe a szúnyogháló feltekeredik. Ez egy un. "kocka" tok, mert az alakja szögletes, mégpedig nem négyzet, hanem ötszög alakú. A mérete 4,5×4,5 cm.

Két oldalt sínek helyezkednek el, ebben mozog a háló. A sínekben található a kefe, ami végignyúlik a sínek teljes hosszán így nem lesz rés a háló és a sín között. Ezen kívül alul találjuk az úgynevezett fixakasztót, ami megállítja az alsó ponton a rolós szúnyoghálót. Ez nem egy mágnesen megállítás, hanem egy olyan, ahol a fixakasztóval az alsó zárólécét egymásba akasztjuk, mint két kampót. A sín keresztmetszete 3×2 cm.

Milyen anyagból készül a rolós szúnyogháló?

A tok, a sínek és a fixakasztó alumíniumból készülnek és emiatt nagyon tartósak. A háló anyaga üvegszálas műanyag, UV álló, ezáltal a nap nem égeti el olyan könnyen, mint a hagyományos hálókat.

Milyen színben készül a mobil szúnyogháló?

A mobil szúnyogháló színe alapváltozatban fehér és sötétbarna, de a RAL színskála minden színére lehet festeni.
A háló csak és kizárólag szürke színben létezik. Ne okozzon Önnek problémát, hogy nincs fehér színben, mert ez a szürke szín tökéletesen átlátszó olyannyira, hogy aki nincs hozzászokva az könnyen hiheti azt, hogy nem raktak fel szúnyoghálót.

Miért jó, ha mobil szunyogháló van az ablakon?

 1. Tökéletes védelem a rovarok ellen.
 2. Bármilyen ablaktípushoz illeszkedik.
 3. Könnyen fel- és leszerelhető.
 4. Tartós anyagból készül, ezért nem kell lecserélni.
 5. A színskála minden színében készül.
 6. Ha nem használjuk, egyszerűen a tokba engedjük a hálót. (pl. télen)
 7. Bármikor felhúzhatjuk és így kilátunk az ablakon és akár egy portörlőt is kirázhatunk.
 8. Házilag is lemérhető és felszerelhető.
 9. Tetőtéri ablakra is ez a típus való.
 10. Nem zavar a kilátásban, beleolvad a környezetbe.
 11. Redőnnyel kombinálható.

Honnan rendelhető a rolós szunyogháló?

Található egy olyan áruház az interneten, ahol meg lehet rendelni a rolós szúnyoghálót (és egyéb fajta szúnyoghálókat is). Itt talál mérési és felszerelési útmutatót is a mobil szunyogháló felrakásához. A kérdéseire részletes és kielégítő választ kap.

 

Tovább a rolós szúnyogháló áruházba>>