Öntapadós szúnyogháló

Mit érdemes tudni az öntapadós szúnyoghálóról?

Az öntapadós szúnyoghálók a legegyszerűbb megoldásai a szúnyoghálóknak, amiket ablakokra szerelnek. A háló szürke színű, sok helyen antracitszürkének hívják.

Mitől öntapadós az öntapadós szúnyogháló?

Az öntapadós szúnyogháló, tulajdonképpen tépőzáras szúnyogháló. Egy tépőzárral kapcsolódik a szúnyogháló az ablakhoz. A tépőzárat az ablakra kell ragasztani és ehhez tapad hozzá a háló. Öntapadós, mert magától rátapad, nem kell hozzá ragasztó. Méretre szabható könnyedén, házilag és nagyon egyszerűen felszerelhető. Többféle méretben kapható, de Önnek kell megoldani a háló esetleges szabását, a tépőzár felragasztását, az ablak zsírtalanítását, hogy jól ragadjon rá a tépőzár. A szúnyogháló könnyedén leszedhető bármikor. Vigyázni kell, hogy ne legyen se túl laza a háló, mert akkor belekap a szél és túl feszes em, mert akkor meg a tépőzárat szedi le.

Van-e hátránya az öntapadós szúnyoghálónak?

Általában az ablakokon van egy úgynevezett vízvető. Ez arra szolgál, hogy az esővizet elvezesse az ablaktól. Ez vagy az ablakszárnyon vagy az ablakkereten található. A legtöbbször kiáll az ablaktól. Ide ugyan fel lehet szerelni az öntapadós szúnyoghálót, de a vízvető útban van. Kinyomja a hálót, különösen akkor, ha a vízvető az ablakszárnyon van. És így éppen azt nem érjük el, ami a legfontosabb, hogy ne legyen rés az ablakon, mert a kinyomott tépőzára szúnyogháló mellett bejönnek a szúnyogok. Valamint a háló ebben az esetben csak lazán lesz felszerelve, a hálóba belekaphat a szél és egyszerűen letépheti.

Egyébiránt, ha nincs megfelelően por- és zsírtalanítva az ablak, akkor a tépőzáras szúnyoghálóról a tépőzár is leválhat az ablakról, és máris rés támad a szúnyogok elleni védelmi vonalon. Ez ellen úgy lehet védekezni, hogy apró szegeket vagy rajzszöget ütünk az ablakba, de ezzel megsértjük az ablakkeretet.

A háló minősége sem a legjobb, nem üvegszálas a háló és így kevésbé tartós, mint az üvegszálas változat.

Ahol a nap egész nap süti, ott a tépőzár egyszerűen eléghet a forró napsütés hatására és használhatatlanná válik.

Ha egyszer le akarja szedni a tépőzárat, akkor viszont csak hosszas kapargatás, suvickolás után hajlandó lejönni, mert ahol jól odatapadt, onnan nagyon nehéz leszedni. Volt akinek csak forróvizes áztatás és spaklival történő kapargatás után jött le. Most őszintén: megéri ennyit kínlódni vele?

Mindent egybevetve, nagyon alapos felkészültség után olyan helyekre ajánlott, ahol nem sokáig kell az öntapadós szúnyogháló, mert nem túlságosan tartós.

Mi az a szúnyogháló fajta, ami tartós és az öntapadós szúnyogháló helyett ajánlható?

Manapság sokféle változat létezik. Ablakra vagy ajtóra, fix keretes vagy mozgatható, keskeny vagy széles, műanyag vagy alumínium keretes, fehér vagy színes. Attól függ, hogy mik az igényei. Ezen a weboldalon majdnem minden típus megtalálható, legalábbis a legelterjedtebbek. Válogasson a menüből!

Amennyiben szeretne találni egy webáruházat, ahol kaphatók ezek a szúnyoghálók, akkor kattintson ide:

 

Tovább a szúnyogháló webáruházba